Creëer een fijne sfeer met duo rolgordijnen

Creëer een fijne sfeer met duo rolgordijnen

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor je nieuwe woning of ben je toe aan wat anders? Dan kun je nieuwe gordijnen ophangen, maar wist je dat je met duo rolgordijnen een woonruimte ruimer kan laten lijken? Daarnaast zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar en kun je zelfs duo rolgordijnen op maat laten maken. 

Wat is een duo rolgordijn?

Duo rolgordijnen worden ook wel multishades, roljaloezieën, zebra gordijnen of facette genoemd. Het voordeel van een duo rolgordijn is dat je de lichtinval en de mate van privacy gemakkelijk kunt bepalen. Een normaal rolgordijn kan alleen maar open of dicht. Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof die over elkaar heen schuiven. Omdat iedere laag stof afwisselend een baan met transparante stof en een baan met gekleurde stof heeft kun je spelen met de lichtinval. 

Dit type raamdecoratie is niet alleen stijlvol en modern door de strakke horizontale banen, de stof fungeert ook als isolatie. Tijdens de warme zomerdagen houdt deze de hitte buiten terwijl deze in de winter de warmte binnenhoudt. 

Voor iedere ruimte een duo rolgordijn

Duo rolgordijnen zijn niet alleen maar mooi in de woonkamer. Ook in het kantoor, de slaapkamer, keuken en zelfs de badkamer komen ze goed tot hun recht. Voor de slaapkamer is het belangrijk dat het goed donker wordt. Je wilt immers wel goed uitgerust wakker worden. Kies daarom voor een duo rolgordijn verduisterend met een goed passende onderlat die er voor zorgt dat de twee lagen stof zo dicht mogelijk op elkaar zitten. 

Ben je op zoek naar duo rolgordijnen voor de badkamer? Zorg er dan voor dat de stof die je kiest vochtbestendig is, zoals polyester. Let wel op dat het duo rolgordijn droog is voor je het oprolt. Op die manier zorg je ervoor dat schimmels geen kans krijgen. 

Raamdecoratie op maat

Om zeker te zijn van een perfecte afwerking kun je ervoor kiezen om duo rolgordijnen op maat te laten maken. Kies de kleur die perfect past bij je interieur, bepaal of de raamdecoratie in de dag of op de dag geplaatst moet worden en bepaal de afmetingen. Vervolgens kun je bepalen wat voor eindafwerking je wilt hebben en wat voor bediening je wenst. In de meeste gevallen kun je kiezen uit handbediening met een koord of elektrische bediening met een afstandsbediening of bediening via je smartphone.